Fasson High Gloss / JAC 30180 nyomtatás – műszaki információ

Bevezetés

A nyomathordozók és a nyomtatási módszerek különbözősége miatt olyan magasak a nyomdafestékekkel szembeni elvárások, amiknek egy hagyományos nyomdafesték nem tud megfelelni. A nyomdafestékgyártók emiatt az eltérő felhasználásokhoz és anyagokhoz festékek széles skáláját kínálják. Az öntve mázolt papírok és kartonok esetében a festék száradása a papírba történő penetráció és a légköri oxigén által kialakuló oxidatív reakció révén megy végbe. A megfelelő festékek és a szükséges adalékanyagok tekintetében kérje festékszállítójának tanácsát.

A festékszáradással kapcsolatban az alábbi alapvető kérdéseket kell figyelembe venni:

Nyomdafesték és nedvesítés

 

  • Különösen többszínnyomásnál vastag festékrétegek alakulhatnak ki – minél vastagabb a festékréteg, a száradás annál több időt vesz igénybe. Ez az UCR – Under color replacement technológiával elkerülhető, ami során a magenta, cián és sárga színeket feketével helyettesítik, az optikai megjelenés megtartása mellett.
  • Bizonyos esetekben, a nyomattól függően, a színsorrend megváltoztatása elősegítheti a száradás felgyorsítását.
  • A vékony festékrétegú designok erősebb emulzióhoz vezethetnek. Az alacsonyabb áramlási ráta miatt a nedvesítő adalék a festéket felhígítja, ez pedig lassabb száradást okoz. A festékáramlás növeléséhez további sávokat javasolt nyomni a vágott méreten kívül.
  • A nedvesítő adalék mennyisége általánosságban legyen a lehető legkevesebb.
  • A nedvesítő oldat pH értéke ne legyen 4,5 alatti. Az ideális érték 5,5.

A száradás elősegítése

  • Egyes esetekben szárítóadalék gyorsíthatja a festékszáradást. Fontos azonban ügyelni a megfelelő adagolásra (legfeljebb 2%), mert a túlzott mértékű szárító akár lassíthatja is a festék száradását. A megfelelő adalékanyagok tekintetében kérje ki festékszállítójának tanácsát.
  • Ha a festék ugyan még nedves, de még nem ragad (ellenőrizze az ujjával), az ívek visszahelyezhetők a nyomdagépbe egy újabb nyomásra. Ha a festék már ragacsos állagú, a teljes száradásig nem javasolt további feldolgozást végezni. A teljes festékszáradáshoz 24-48 óra szükséges.
  • A festék oxidatív száradását IR-sugárzóval javítani lehet, ám a hőmérséklet a 40°C-ot ne lépje túl. A túlzott hőmérséklet síkfekvéssel kapcsolatos problémákhoz vezethet.